Blijven%20doen%20jpegI game so I learn - 17.01.2018


Gamificatie kan een incentive zijn om je leerlingen of studenten, ongeacht hun leeftijd, bepaalde doelen en competenties te helpen bereiken. Je gebruikt daarvoor de psychologische dynamieken uit het gamen zoals punten verzamelen, levels behalen en feedback, om je lessen en de motivatie van je leerlingen/studenten dat extra zetje te geven.

Benieuwd naar wat gamificatie precies is?
Wil je beleven hoe een online gamificatieomgeving werkt?
En wil je ontdekken hoe je dit kan toepassen in je eigen klas(sen)?

Deze workshop maakt je wegwijs!

In het eerste deel kan je zelf al gamend aanvoelen wat gamificatie precies is. Daarna leer je hoe je het concept kan aanpassen naar jouw lesinhouden en onderwijsniveau.
Je krijgt enkele good practices en exploreert twee verschillende omgevingen:enerzijds een reeds beproefde game die een gevestigde waarde is, anderzijds de vrij verkrijgbare game die de lesgevers zelf ontwikkelden. 

Geen drempelvrees! Deze workshop vereist geen grote ICT-vaardigheid. Gamificatie is gebruiksvriendelijk en makkelijk toepasbaar eens je inzicht hebt in de basisprincipes.

Deze studiedag is een initiatief van de HoGent-vakgroep Pedagogiek en Didactiek.

DOELGROEP

Mensen tewerkgesteld in het onderwijs, op zoek naar nieuwe lesvormen en -kanalen.

  • leerkrachten lager en secundair
  • docenten hoger onderwijs

EXPERTS

(dr.) Els Sichien, lector, lerarenopleiding, HoGent.
Kruist er een opportuniteit tot vernieuwing haar pad, dan grijpt Els die kans. Ze maakt er een punt van ICT, te integreren in haar lessen en was dan ook een van de eersten om aan de kar van het STEM- onderwijs te trekken.
Els schrijft momenteel mee aan een handboek vakdidactiek om zo haar jarenlange expertise te delen. De leerinhouden biedt ze graag aan via een contextgerichte aanpak, waar ze dan ook onderzoek naar uitvoert. Hiervoor is ze lid van verschillende visiegroepen en vakverenigingen. Momenteel verdiept Els zich met een onderzoeksproject in de effectiviteit van het inzetten van games in het onderwijs.

Toen ze gamification ontdekte, zag Els de talrijke didactische opportuniteiten. Ze werkte een creatief concept uit en sloeg met Kevin de handen in elkaar. De diepgaande ervaring in vakdidactiek van Els gecombineerd met de ICT-vaardigheid van Kevin Van Eenoo bleek een succesformule. Hun vernieuwende game is het mooie resultaat.

Kevin Van Eenoo, praktijklector, lerarenopleiding, HoGent.
Hij is o.a. praktijklector ICT in de lerarenopleiding van de HoGent en deed de afgelopen jaren ruime ervaring op in het gebruik van games, tablets en apps in het onderwijs.
In zijn functie als ELO-coördinator bij de HoGent kunnen zijn collega’s met ICT-koudwatervrees of gerichte vragen steeds op zijn ondersteuning en advies rekenen. Kevin is dus vertrouwd met zowel het technische reilen en zeilen van die bits en bytes als met de toepassingsopportuniteiten in de onderwijsomgeving.
Zijn opleiding, know how, ervaring en passie voor het vak maken hem de aangewezen persoon om je kennis te laten maken met dit populair en nuttig medium en de diverse mogelijke toepassingen ervan.

INHOUDELIJKE VRAGEN

kevin.vaneenoo@hogent.be
els.sichien@hogent.be

TICKETS

1. Standaardicket: €50
2. Reductieticket alumni HoGent: €40

HOE INSCHRIJVEN?

1) Klik op de blauwe knop ‘ticket boeken’ rechts op deze pagina.
2) Selecteer het gewenste ticket.
3) Vul de gevraagde gegevens in.
-Wens je nog een extra ticket te boeken, klik dan op de groene knop 'ticket toevoegen'.
-Wens je geen tweede ticket, klik dan op de blauwe knop 'volgende stap'.
Controleer of de gegevens correct ingevoerd zijn en maak je inschrijving definitief door te klikken op de blauwe knop 'bevestig deze boeking'.
4) Je inschrijving wordt onmiddellijk per e-mail bevestigd naar het opgegeven e-mailadres. (Bij uitblijven van bevestiging: controleer of de bevestiging eventueel niet in je SPAM-folder terechtgekomen is.)


OOK INTERESSANT:

Help! Slechtnieuwsgesprekken voeren met ouders - 17.11.2017

De gevolgen van alcohol en drugs op het lichaam - 17.10.2017

https://www.hogent.be/externe-partners/op-zoek-naar-expertise/

ANNULERING

De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien. Bij het uitblijven van een storting na betalingsherinnering zal de HoGent genoodzaakt zijn een bindende factuur op te zenden.
Wanneer je zelf annuleert, wordt het inschrijvingsgeld voor deze dag niet terugbetaald, noch worden er creditnota’s opgemaakt. Iemand mag wel in jouw plaats de workshop bijwonen, indien je dit vooraf doorgeeft aan fmw.studiedagen@hogent.be
Bij het niet bereiken van een minimum aantal inschrijvingen, zal HoGent zich genoodzaakt zien deze workshop te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Alleen in dit geval zal het reeds betaalde inschrijvingsgeld teruggestort worden.

BEELDVORMING

Inschrijven op deze pagina betekent ook dat je je ermee akkoord verklaart dat je gefotografeerd en/of gefilmd kan worden tijdens deze publieke studiedag. Mocht je hier niet mee akkoord gaan, contacteer ons op fmw.studiedagen@hogent.be


Standaardticket (€50.00)
Reductieticket Alumni (€40.00)
Gratis Ticket HoGent-student (€0.00) - Sold out

Sales stopped

January 17, 2018 09:00 - 12:00 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & others)

Address


HoGent - Campus Schoonmeersen D
Valentin Vaerwyckweg 1,
9000 Gent

Google maps »